Zele portokali / Appelsingele

Appelsingele

Dette er en sunn dessert! Virkelig, for den består nesten bare av nypresset appelsinsaft. Og det sier seg jo selv at det blir grassat godt! Geleen er snarlaget også, men lag den gjerne dagen før så den har god tid til å stivne i kjøleskapet.

Vinter er appelsintid i Hellas, og selv om en usedvanlig kald januar dette året ikke har fart så fint med trærne, er det masse deilige appelsiner på markedet. Det er selvsagt et poeng å bruke søte og saftige appelsiner i denne oppskriften, eventuelt kan du bytte noe av saften ut med nypresset clementinsaft, den er som regel veldig søt.

Appelsingeleen kan serveres som den er, eller med det du pleier å servere til gele. Jeg synes det er godt med bare et par sitronmelisseblad og en strimmel med appelsinskall til pynt, men her har jeg helt en ss kremfløte iblandet noen dråper sitruslikør over hver porsjonsform, og det var slett ikke feil det heller!
Oppskriften kommer fra greske radicio.com.

  • 1 liter nypresset appelsinsaft (ca 10 appelsiner)
  • 3 ss sukker (mer om appelsinene er veldig syrlige, se over)
  • 20 gr gelatinpulver

Press appelsinene, og hell saften gjennom en finmasket sil. Hell ca 1 dl av saften i en gryte, og rør inn gelatinen. La dette stå i fem minutter. Tilsett sukkeret, og varm opp på svak varme til sukker og gelatin er oppløst. Ta gryten av varmen. Hell resten av appelsinsaften i gryten, mens du pisker hele tiden.

Hell geleen i en serveringsskål eller seks porsjonsskåler, og sett det i kjøleskapet med plastfolie over. La det stå til geleen er stiv, jeg pleier å la den stå over natten.
Geleen blir best om den får stå en halvtimes tid på kjøkkenbenken før den serveres.

Tips: Hvis du vil hvelve geleen på et fat, ta skålen fra kjøleskapet og dypp den i varmt vann, før du legger fatet oppå skålen og snu raskt rundt. Jeg er for feig til å gjøre det, men ikke la det stoppe deg.

Til 6

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Ye og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s