Lachano me kima / Kål med karbonadedeig

LachanoKima

Kanskje dette blir for sært? Eller kanskje virker det tross alt litt spennede? Det vet bare du. Ingrediensene er ikke så veldig ulike kålrulettenes fra sist uke, men smaken er ganske annerledes. Det ser kanskje litt underlig ut, men det er kanongodt, sjyen som dannes under koking er bare helt himmelsk. Lag det, da vel, oppskriften er enkel og lite arbeidskrevende. Det kan faktisk hende du får en ny favoritt!

  •  4 ss olivenolje
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 250 gr karbonadedeig
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 kjøttbuljongterning
  • ½ hodekål, skåret i biter
  • 1 dl rødvin (gjerne en fyldig sådan, og du vet jo hva du kan gjøre med resten av flaska, blunk, blunk.)
  • vann, om lag 3-4 dl
  • pepper og kanskje salt
  • ev. litt persille til pynt

Varm oljen i en stor gryte, og stek løk og karbonadedeig brun. Tilsett tomatpureen og stek ett minutt til. Så har du kål, buljong og rødvin i gryta, og legger på et tett lokk. Når kålen er sunket sammen, heller du over vannet slik at det går kant-i-kant med ingrediensene. Kok dette i en halvtime under lokk, rør av og til. Virker det veldig suppete etter 15 min koketid, koker du uten lokk det siste kvarteret. Smak til med pepper, salte om det trengs. Server med persilledryss, brød, og om du vil en bit fetaost. Eller potetmos, om du ikke vil være så gresk i matveien.

Til 3-4
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-X0 og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s