Pita me feta ke domata / Terte med feta og tomat

FetaDomatoPita

Pita, pai , terte – kall det hva du vil, men dette er en snarlaget sådan med fetaost og cherrytomater.
Egentlig skal du bruke filodeig, men det er det ikke så lett å få tak i i Norge, så her bruker jeg ferdigkjøpt butterdeig. Dersom du vil bruke filodeig, passer det med fem-seks flak, penslet med olivenolje mellom lagene.
Jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift fra bloggen Olive Tomato, men med min egen vri. Verken jeg eller bloggeren avkjøler eller forsteker paiskallet, jeg (vi) synes ikke det er nødvendig, men det gjør du som du vil med. Gresk kjøkken er, som du sikkert har skjønt, ikke veldig dillete med sånne ting. Terten er god alene eller sammen med salat, til lunsj eller som forrett.

  • 3 flak butterdeig
  • olivenolje til pensling
  • 150 gram gresk feta
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1 egg
  • 1 ss frisk mynte, finhakket, 2 ss basilikum, finhakket, eller 1/2 ts tørket oregano
  • pepper (du trenger neppe salt)
  • 200 gram cherrytomater

FetaDomataPita1La deigplatene tine på kjøkkenbenken i ca 15 minutter, og kjevle dem sammen til en leiv.
Pensle en kakeform på maks 25 cm i diameter med olje. Legg butterdeigen forsiktig oppi. Skjær bort det overflødige, slik at deigen dekker bunnen av formen og går et tre-fire cm oppover kanten.
Mos fetaen grovt med en gaffel, og bland inn yoghurt, egg og urten. Smak til med pepper. Fetaen er som regel så salt at du ikke trenger å salte, men det kjenner du når du smaker. Fordel fetafyllet over bunnen. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp oppå fyllet.
Stek v 180 grader i 40 min, i midten av ovnen den første halvtimen, deretter på nederste rille.
Terten er best lunken, og like god kald neste dag.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-WE og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s