Ristede oliven

image

Kjempegode oliven til mezebordet eller til en drink, det er vel ikke feil? Denne deilige olivensnacksen fant jeg på bloggen olivetomato, og den er en sånn partyrett som jeg elsker: enkel, smakelig og kan lages i god tid før gjestene kommer. Jeg blander oliven med «dressingen», setter det i kjøleskapet til like før servering, og så passer det seg selv i ovnen.

  • 2,5 dl sorte oliven, helst kalamataoliven
  • 1,5 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 2 ts oregano
  • 1/2 ts honning
  • litt flaksalt
  • nykvernet pepper
  • litt revet sitronskall og finakket persille

Skyll og tørk olivenene. Bland olje, hvitløk, oregano, honning, salt og pepper, og tilsett oliven. Rør det sammen. Legg olivenblandingen utover i en ildfast form kledd med aluminiumsfolie. Stek ved 220 grader i 12 minutter. Server kalde eller varme med et dryss av sitronskall og persille.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Vk og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s