Gresk øysalat med kylling

image

Denne salaten, som kommer fra et ti år gammelt BBC «Good Foods»-magasin, heter Greek island salad with chicken and avocado på originalspråket, og det står at salaten er basert på de fargerike ingrediensene i en vanlig gresk salat tilsatt kylling og avocado. Vel, salaten er god den, det er en grunn til jeg har spart på den oppskriften i ti år. Perfekt for en uformell sommersammenkomst, sammen med noe nybakt og et glass vin. Salaten på bildet er til ca 3 personer, oppskriften du får er til 6.

  • kjøtt fra en ovnsbakt eller grillet kylling, i strimler
  • 2 hjertesalater i strimler
  • 4 tomater, i båter
  • 1 liten eller 1/2 stor rødløk, i tynne strimler
  • 2 avocado, i båter
  • 1/2 bunt bladpersille
  • 3 ss sitronsaft
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • salt, pepper
  • 200 gr fetaost, skåret i terninger
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket mynte
  • noen sorte oliven

Bland kylling, salat, tomat, løk, avocado og persille i en bolle. Rist eller pisk sammen en dressing av sitronsaft, olje, salt og pepper, og bland den inn i salaten.  Krydre fetaosten med oregano og mynte, og fordel ost og oliven over salaten.

Server med en gang, sammen med brød.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Vd og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s