Revithia sto fourno / Bakte kikerter (med karamellisert rødløk)

RevithiaFourno
Her skal du få en alternativ oppskrift til bakte kikerter, denne gangen med karamellisert rødløk. Ohh, såh godt! Kikerter, eller chique-erter som jeg så noen skrev her en dag, kanskje for å gjøre de blyge belgfruktene mer sexy, (eller antakelig fordi vedkommende ikke visste bedre), er kjempesunt, sier den greske kostholdsguruen Fedon Lindberg i denne artikkelen. Grekerne er ivrige kikertspisere, og maten nedenfor kan godt serveres som en hovedrett til en sammen med et stykke fetaost og litt brød, eller til flere på et mezedsbord.

  • 125 gr tørkede kikerter
  • 3 + 2 ss olivenolje (en greker ville nok brukt mer)
  • 2 rødløk, i skiver
  • 1-3 hvitløkfedd (etter smak), finhakket
  • litt frisk rosmarin eller tørket oregano eller timian
  • 1/2 sitron
  • salt, pepper
Kok kikertene i usaltet vann til de er myke, ca 1 time (ev kan du bruke hermetiske kikerter som du bare skyller godt.) Fjern skummet som danner seg på begynnelsen av koketiden. Imens heller du 3 ss olivenolje i en stekepanne, og lar løken svette på svak varme, til den er lys gyllen. Bruk lang tid, det blir best. Salte og pepre løken.
Ta løken ut av panna og tilsett i samme panne 2 ss olivenolje, hvitløk, urten, de avrente kikertene og salt + pepper, og stek det på middels varme i et par minutter. Hell dette i en ildfast form og fordel løken, inkl. oljen den er stekt i, på toppen.
Bak ved 200 grader, midt i ovnen, i 20 minutter. Ta ut formen og skvis over sitron. Spises nylaget, lunkent eller romtemperert.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-V5 og trykk på knappen: Print

4 responses to “Revithia sto fourno / Bakte kikerter (med karamellisert rødløk)

  1. Ferdig med ferie, back to reality. Hva passer vel bedre med bakte kikerter, litt sånn comfort food-aktig rett, tenker jeg.

  2. Dette skal jeg lage en av de nærmeste dagene,
    .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s