Fava er en herlig pure av splitterter, og du finner oppskrift på den her. Denne oppskriften er for dere som ikke spiste opp all favaen – restemat, med andre ord. Selv lager jeg alltid masse fava, slik at jeg er sikker på å ha noe av den til overs for å lage disse deilige bollene. Godt på mezedesbordet, eller som en forrett sammen med tzatziki – og i sistnevnte tilfelle kan du sløyfe hvitløken i favabollene.
- 350 gram ferdiglaget og kjøleskapskald fava
- 1 egg
- 1 vårløk, finhakket
- 1-2 fedd hvitløk, knust eller mortret
- 2 ss finhakket persille eller dill
- 50 gram smaksrik, revet gulost, jeg bruker graviera eller engelsk cheddar
- salt og pepper?
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-TN og trykk på knappen:
Kan de minne litt om falafel disse…? Jeg er veldig glad i falafel, hummus, frefried beans, lnsepuré og lignende belgfruktmat. Tipper disse faller i smak hos meg. (Og jeg som ikke har prøvd å lage fava engang. På lista!)
De er nok ganske like falafel, bortsett fra krydderet. Lag gjerne fava eller disse, tror nok du vil like det 🙂