Keftedakia apo fava / Favaboller

FavaBoller

Fava er en herlig pure av splitterter, og du finner oppskrift på den her. Denne oppskriften er for dere som ikke spiste opp all favaen – restemat, med andre ord. Selv lager jeg alltid masse fava, slik at jeg er sikker på å ha noe av den til overs for å lage disse deilige bollene. Godt på mezedesbordet, eller som en forrett sammen med tzatziki – og i sistnevnte tilfelle kan du sløyfe hvitløken i favabollene. 

  • 350 gram ferdiglaget og kjøleskapskald fava
  • 1 egg
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, knust eller mortret
  • 2 ss finhakket persille eller dill
  • 50 gram smaksrik, revet gulost, jeg bruker graviera eller engelsk cheddar
  • salt og pepper?
Bland alle ingrediensene godt sammen. Smak på røren, kanskje trenger den et lite salt- eller pepperdryss. Dekk et stekebrett med bakepapir. Form små boller, sånn cirka på størrelse med en plomme, ved hjelp av to skjeer. Jeg bryr meg ikke om å få dem mest mulig runde og jevne, men det er opp til deg. Bollene flyter uansett littegrann utover og jevner seg dermed ut litt av seg selv. Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Spis dem nybakte.
Oppskriften gir ca 16 favaboller

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-TN og trykk på knappen: Print

2 responses to “Keftedakia apo fava / Favaboller

  1. Kan de minne litt om falafel disse…? Jeg er veldig glad i falafel, hummus, frefried beans, lnsepuré og lignende belgfruktmat. Tipper disse faller i smak hos meg. (Og jeg som ikke har prøvd å lage fava engang. På lista!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s