Patzaria me feta / Rødbeter med feta

20140401-155441.jpg

Jeg har fått dilla på rødbeter. De er sunne, gode og enkle å pare med andre smaker. Her får de selskap av salt, kremete feta, og det blir bare helt nydelig. I Hellas er det vanligste tilbehøret til kokte rødbeter hvitløkspureen skordalia, og det er en annen favoritt for tiden. Får du ikke tak i friske rødbeter, selges det ferdigkokte (sous vide) rødbeter på mange butikker.

Porsjonen under passer som et salatmåltid til en eller tilbehør til to. Som en variasjon kan du tilsette en neve rucolablader og/eller sprøstekt spekeskinke i salaten. Ugresk, men godt likevel😉

  • 300 gram rødbeter
  • 1/2 liten løk, i tynne skiver
  • 1 hvitløkfedd, presset eller mortret
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 ss nypresset sitronsaft
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • salt, pepper
  • 50 – 75 gr fetaost, smuldret
  • bladpersille eller basilikum til pynt, om du har

Kok rødbetene til de er møre, skrell dem og skjær dem i biter.
Bland rødbetene med med løk, og hell over en dressing av hvitløk, oregano, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Bland alt godt sammen. Sett dette kaldt i minst en halvtime så smakene blandes og utvikler seg. Rør rundt og topp med fetaost.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-SZ og trykk på knappen: Print

5 responses to “Patzaria me feta / Rødbeter med feta

  1. Jaaa! Du har så goda idéer.

  2. Verkar smaskigt, måste jag prova!

  3. Laget denne akkurat nå- nydelige smaker sammen. Veldig god tilbakelmelding fra mann og barn også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s