Patzarosalata / Rødbetesalat

20140329-140353.jpg

Her skal du få et smakfullt alternativ til tzatziki. Denne rødbetesalaten kan du spise sammen med alt du ellers ville servert tzatziki til, og den gjør seg godt på et mezedesbord, for den er jo ganske fin.
Oppskriften kommer fra den superflinke bloggeren på Cookmegreek, og han serverer dette til gryteretter, ovnsbakte retter og grillet kjøtt. Jeg synes i tillegg den er kjempegod til stekt eller grillet fisk. Du kan koke rødbeter selv, og skrelle dem, eller kjøpe ferdigkokte (sous vide-)rødbeter.

  • 150 gr kokt rødbete (en – to knoller), i terninger
  • 1 lite hvitløksfedd, presset eller mortret
  • 2 ss olivenolje
  • 50 gr valnøtter, grovhakket
  • 250 gr gresk yoghurt, vanlig eller lett type
  • salt, pepper
Vil du ha rosa salat, rører du bare lenger.

Vil du ha rosa salat, rører du bare lenger.

Bland rødbete, hvitløk, olje, valnøtter, salt og pepper i en bolle. La det stå i et kvarters tid (eller lengre om du vil) slik at smakene blandes. Like før dere skal spise rører du inn yoghurten med lett hånd. Ikke rør for mye, da blir alt rosa, bare vend det forsiktig sammen.

Tilbehør til 2, som mezedes til 2 – 6 personer.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-SR og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s