Domates gemistes me feta / Bakte, fetafylte tomater

GemistaTF

Det skjer noe når smakene fra tomat, feta, oliven og hvitløk og urter kommer sammen. Smakene står så godt til hverandre, samtidig er de såpass ulike at hver enkelt ingrediens smaker av seg selv også. Og det er jo nærmest essensen av gresk matlaging.

Her får du oppskrift på en enkel liten mezé-rett du også gjerne kan bruke som forrett eller koserett.  Du kan fylle tomatene i god tid før dere skal spise, og så er det bare å steke dem – og gjerne avkjøle dem i en ti minutters tid – like før de skal spises.

  • Per person
  • 1 stor tomat
  • 40 gram fetaost
  • 1/2 hvitløkfedd, knust/mortret
  • 1 ss brødsmuler/ griljermel
  • 3-4 oliven, i skiver
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ss dill, bladpersille eller annen urt, hakket
  • pepper
  • litt olje til formen og ev. litt til å dryppe over til slutt
GemistaTF2Del tomaten i to ved ekvator, og fjern frømassen.
Gni ut fetaosten med en gaffel, og rør inn hvitløk, brødsmuler, oliven, olivenolje og urten. Smak til med pepper.
Olje et ildfast fat og plasser tomatene i det. Fyll dem med så mye av fetablandingen du greier.
Stek dem v 225 grader i 15 minutter på midterste rille. Avkjøl dem gjerne i ca ti minutter før dere spiser.
Du kan godt dryppe noen dråper extra virgin olivenolje over tomatene før de nytes. Da blir det ekstra godt!

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-RR og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s