Kotopoulo me lemoni ke meli / Kylling med sitron og honning

KotopouloLemon

I forrige bloggpost fikk du oppskrift på brød med honning og sitron, nå skal du få oppskrift på kylling med honning og sitron. Honning og sitrusfrukt (samt oliven, selvsagt), er noe av det beste greske bønder produserer, og kreativiteten på greske kjøkken er betydelig når disse råvarene tas i bruk.
Denne marinaden lager jeg ofte, også når vi griller, og da har jeg også olivenolje oppi den. Noen ganger tilsetter jeg sennep, most hvitløk og/eller rosmarin – og noen ganger soyasaus, selv om akkurat den ingrediensen ikke er gresk i det hele tatt, selvsagt.
Kyllingretten kan du servere som en mezé, eller du kan ha den til middag, for eksempel sammen med ris og grønn salat.

  • 2 ss gresk (eller annen flytende) honning
  • 3 ss nypresset sitronsaft
  • finrevet skall av 1/2 økologisk eller godt skrubbet sitron
  • 2 kyllingfileter
  • 1-2 ss solsikkeolje
  • salt, pepper
  • litt bladpersille eller basilikum til pynt

Pisk sammen honning, sitronsaft og -skall. Salte og pepre etter smak. Hell dette i en plastpose. Skjær kyllingfiletene i biter, og legg dem i posen. Knyt igjen posen og masser kyllingen litt. Legg posen i kjøleskapet. Kyllingen bør marinere i minst to timer, men ta posen ut av kjøleskapet ca en halvtime før du skal steke kjøttet.

Varm oljen på høy varme i en stor stekepanne. (Grunnen er at jo større og varmere stekeflate, jo mindre sjanse for at kyllingen kjøler den ned for mye slik at du ender opp med kokt, ikke stekt kjøtt.) Ta kyllingbitene ut av posen, ta vare på marinaden. Stek kyllingen i noen minutter til den er akkurat gjennomstekt, hell over resten av marinaden og kok raskt opp. Legg på serveringsfat (eller to tallerker om du skal ha dette til middag), og dryss over urten.

Jeg vil vel si at dette spises som en varmrett til middag, men skal du servere kyllingen på et mezedesbord, kan den godt være lunken eller romtemperert om det passer best.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Sq og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s