– Bland en appelsin med honning og spis med yoghurt, sa grekernabo Christina da hun ga meg posen med selvdyrkede appelsiner, og så sa hun po-po-po. Det er, i denne sammenhengen, gresk for at maten er kjempesupergod.
Og det er den. Den dype søtsmaken av honning, blandet med den friske, syrligsøte appelsinen, og ikke minst tykk, kremete, fyldig yoghurt… po-po-po. Dessert som er enkel å lage, i den sunne enden av dessertskalaen og bare såå god. Jatakk!
- Per person:
- 1 appelsin, renskrubbet (gjerne økologisk)
- 1 ss honning (gresk, eller iallfall flytende)
- et bittelite dryss kanel
- 2 -3 ss gresk yoghurt
Rasp litt skall av appelsinen til pynt.
Legg appelsinen på en tallerken, du skal bruke saften som danner seg når du skjærer. Skjær bort appelsinskallet, inkludert de hvite hinnene. Skjær appelsinen i båter og kast ev. steiner.
Hell appelsinsaften i en liten gryte og tilsett honningen. Varm det forsiktig opp, bare så mye som trengs for at honningen smelter og blandes med appelsinsaften. Tilsett kanel. Hell dette over appelsinbåtene. Skal du ikke spise med en gang, sett dette i kjøleskapet. Server med yoghurten og et appelsinskalldryss.
Variasjon: Ha noen grovhakkede valnøtter i appelsinmiksen.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-RE og trykk på knappen:
Gott! Detta blir min belöning för att jag jobbat i trädgården hela morgonen!
Da fortjener du virkelig noe godt!
Ja, dette vil jeg prøve.
Serverte selv appelsin i skiver med god olivenolje, som tilbehør til en rett, veldig godt.
Ja, det er godt! Noen oliven eller kapers er eller ikke dumt!
Dette er jo en knallbra frokost også! :0)
Våget ikke markedsføre det som frokost, i frykt for å få havregrøtmafiaen på nakken, men gjett hva jeg har spist til frokost i det siste…
😀
Må bare innom og fortelle at du har havnet i spam-filteret mitt titt og ofte. Jeg bruker Akismet Spamfilter hos WordPress og har ikke skjønt at jeg må inn og sjekke. Den kommentaren om at jeg kunne få bruke bildene dine, den lå altså i spamfilteret gitt…
Det lå en 5-6 kommentarer fra deg der og jeg ble så perpleks at jeg bare trykket på godkjenn uten å lese. Skal sjekke der i framtiden.
Hilsen WordPress-dummingen.
🙂 !!! Sikkert et tegn på at jeg skriver for mye vås til deg, da!
Neida, dummingen er ikke deg, men wordpress/akismet, når en forholdsvis ivrig kommentator på – vi kan vel bent fram si fan av – din blogg noen ganger defineres som spam, andre ganger slipper gjennom nåløyet.
Nå skal jeg jammen sjekke mitt spamfilter. Har sikkert ikke gjort det på et halvt år, minst. Åh, den der EDB’en, du!
Hahaha. Og jeg som har gått på EDB-akademiet i sin tid. Gammel dame…
Marianne, min første EDB-maskin hadde ikke hatt plass til et eneste av bildene fra kameraet jeg bruker nå. Snakk om gammel dame 😉