Baklavamuffins

20131210-120425.jpg

Baklava er en av de mest kjente greske dessertkakene, men trofos.com, en gresk delikatessebutikk på nett, har kommet opp med en muffinsvariant av baklava. Og hvorfor ikke? De er nemlig knallgode! Her erstattes filodeigen i originalen med muffinsdeig, mens valnøttfyllet er noenlunde det samme. Og så heller vi honning på toppen, akkurat som vi gjør med vanlig baklava. Dette blir faktisk noen av de beste muffinsene jeg har smakt!

  • Fyll:
  • 1,25 dl hakkede valnøtter
  • 0,5 dl sukker
  • 1 1/2 teskje kanel
  • 3 ss smeltet smør
  • Deig:
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 0,6 dl sukker
  • 1 stort egg
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl vann
  • litt flytende honning til å helle over ved servering

Miks alle ingrediensene til fyllet.
I en annen bolle, miks sammen mel, bakepulver, natron og sukker. I en tredje bolle pisker du sammen egg, smør, yoghurt og vann. Så blander du deigingrediensene til du har en jevn røre, men heller ikke mer.
Fyll ca 10 muffinsformer med 1 ss røre. Fordel fyllet, og deretter resten av deigen.
Bak muffinsene på 200 grader i 15 minutter. Flytt muffinsene på en rist og hell ev over litt honning om de skal spises umiddelbart. Og det skal de vel!

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Qh og trykk på knappen: Print

2 responses to “Baklavamuffins

  1. Ååhhh … de ser helt nydelig ut… og jeg som elsker baklava. Må nok bake noen for å teste ut🙂 Tusen takk for oppskriften🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s