Karydata / Valnøttkuler

20131123-141448.jpg

Akkurat slik skal julesnopet være: enkelt å lage, knallgodt og litt spesielt. Disse små valnøttkulene oppfyller alle kravene, i tillegg er de faktisk ganske sunne til snop å være, fordi honning gir sødmen og valnøtter og havre er hovedingrediensene. Kanel og konjakk bidrar til julesmaken.
Jeg kan ikke ta æren for oppskriften selv. Bloggeren på Cookmegreek forteller at bestemoren hennes pleide å lage dem for å feire valnøttinnhøstingen samt til feiringen av erkeengelene Gabriel og Mikael den åttende november. Hun skriver også at om du ikke vil bruke cognac, kan du bruke vann eller rosenvann.
Jeg laget tjue små valnøttkuler av denne oppskriften, og skulle egentlig rullet dem i sjokoladestrøssel, men butikken var utsolgt for det. Sølv og hvitt funket jo fint det også! Å kle dem i smeltet, mørk sjokolade er sikkert også deilig, det skal jeg prøve neste gang.

  • 50 gr havregryn
  • 150 gr valnøtter
  • 3 ss flytende honning
  • 2 ss cognac (eller Metaxa)
  • 1/4 ts malt kanel
  • strøssel eller kakao til pynt

Kjør havregrynene til mel i en kjøkkenmaskin, og finhakk valnøttene. Bland sammen honning og cognac, og rør alle ingrediensene til en jevn, seig masse. Tilsett mer finmalt havre om deigen blir for løs. Trill ca 20 kuler av massen, og rull dem i strøssel eller kakao.
Kulene kan oppbevares i tett boks i romtemperatur i et par uker.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-PZ og trykk på knappen: Print

3 responses to “Karydata / Valnøttkuler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s