Zymarika me elies ke feta / Pasta med oliven og feta

Παστα

Nå skal du få oppskrift på en enkel liten pastarett, og den tar ikke stort lenger tid å lage enn det tar å koke pasta. Tolvminutterspasta, iallfall. Her en den i vegetar-versjon, men jeg har også laget den ved å steke en pakke kyllingdeig sammen med løken, og det er minst like godt.
Det som gjør denne retten spesiell, er fetaen som smeltes inn i sausen. Jeg liker når fetaen er «halvsmeltet», dvs at noe av den er blitt til en del av selve sausen og noe  fremdeles er i identifiserbare fetabiter. Det var klønete beskrevet men akkurat nå finner jeg ikke bedre ord. Uansett: skjærer du fetaen opp i litt ulike størrelser er det ikke vanskelig å få det til.

 • valgfri type pasta til 2
 • 2 ss olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, knust eller mortret
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 dl sorte oliven, delt i to
 • 1,5 dl feta, skåret/smuldret i biter
 • 1 liten rødløk, hakket
 • 1 ts tørket bailikum eller oregano
 • sukker, salt, pepper
 • frisk basilikum eller persille til pynt

Sett pastavannet på kok.
Varm opp oljen i en kasserolle, og fres løken til den mykner, tilsett hvitløk det siste minuttet. Kjør tomatene til en jevn saus med stavmikser, om du vil (det går greit uten også, kommer an på hva slags konsistens du vil ha på sausen). Hell tomatene oppi gryta, sammen med tørket basilikum eller oregano.
La sausen småkoke uten lokk mens pastaen fosskoker i sin gryte. Blir sausen for tykk, tilsett litt vann og/eller legg på lokk.
Sil vannet fra pastaen når den er ferdigkokt. Ha oliven og feta i tomatsausen, og småkok et minutt eller så, til fetaen begynner å smelte. Smak til med salt og pepper, samt litt sukker om sausen er veldig syrlig.
Bland med pasta og pynt med den friske urten.

Til 2.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Pr og trykk på knappen: Print

Reklamer

2 responses to “Zymarika me elies ke feta / Pasta med oliven og feta

 1. Høres knallgodt ut. Har alltid vært glad i retter som enten er vegetariske (lette, mindre fete, men gjerne med ost) eller kjøttretter (salte, varme, mektige, gjerne med mye fett :0). Akkurat nå er jeg over middels sulten, har nok litt lavt blodsukker mens jeg venter på maten her, og da er jo kanskje matbilder som dette litt dumt å hive seg over… 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s