Marinarismeni melitzana / Marinert aubergine

Aubergine
Denne auberginesalaten blir best om du lager den om morgenen, ev. kvelden før, og lar den stå i kjøleskapet helt til lunsj eller middag. Auberginekjøttet trekker til seg alle de gode smakene som en svamp, og resultatet er bare helt nydelig.

Bortsett fra steke- og trekketid er denne salaten rask å lage, likevel delikatessebutikk-imponerende. Den kan serveres til tilbehør, og da gjerne til fisk, eller som meze. Oppskriften kommer fra Cretan Style Community på Facebook, men jeg har forandret den litt.

  • 1 stor hvitløkskløft
  • 2 ts kapers
  • et lite dryss chilipulver (kan sløyfes)
  • 0,5 dl extra virgin olivenolje eller mer
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor håndfull frisk mynte eller bladpersille, hakket
  • 3 soltørkede tomater i olje, finhakket
  • salt, pepper
Ha hvitløken i en morter, og knus den. Ha oppi kapersen og mos den også. Har du ikke morter, bare finhakk det. Bland hvitløk og kapers med olje og ev. chilipulver.
Skjær auberginen i skiver på ca 5 mm. Pensle aubergineskivene med litt av hvitløksoljen, og legg dem i ett lag på bakepapir på en stekeplate. Stek v 180  gr i en halv time, midt i ovnen, snu skivene etter halve tiden. De skal ikke bli harde og brunstekte, bare krympe litt.
Imens blander du persille eller mynte samt tomatene i hvitløksoljen. Smak til med salt og pepper – ikke sikkert det trengs i det hele tatt dersom du har skikkelig salte kapers og har brukt chilipepper. Tilsett mer olje om du vil ha mer dressing.
Legg de ferdigstekte aubergineskivene på et fat og hell over dressingen. Bland godt, slik at auberginen er dekket av dressing. Legg over al-folie eller plast, og la dette trekke i kjøleskapet, helst i minst seks timer. Spises kald eller romtemperert.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Nd og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s