Dette høres kanskje ut som en sommersuppe? Vel, det kan det godt være, men jeg serverte den nylig som forrett før en skikkelig høstgryte, stifado, og det funket veldig bra. Bra er det også at suppen skal stå flere timer i kjøleskapet før den skal nytes, og det er slik selskapsmat jeg foretrekker å servere når jeg er vertinne. Å kose seg med velkomstdrinken sammen med gjestene er mye kjekkere enn å stå på kjøkkenet med nevene fulle av mat. Du er kanskje av den typen som synes det er sååå koschli å be gjestene med i matforberedelsene? Jeg skal være høflig og ikke si hva jeg mener med det, men du behøver ikke be meg på middag, iallfall. Er jeg gjest vil jeg være bare gjest. Er jeg vertinne kan jeg gjerne jobbe som en stresset maur før gjestene kommer, men etterpå vil jeg ha minst mulig kjøkkentjeneste.
Vel, nå er jeg jo virkelig langt ute på viddene her. Oppskriften kommer fra boken Everyday Greek, og liker du tzatziki kommer du til å elske denne suppen!
3 dl gresk (eller tyrkisk) yoghurt
3 dl kyllingkraft (eller kyllingfond + vann)
2 ss valnøttolje
2 agurker, skrelte og skåret i små terninger
1 stort fedd hvitløk, knust/presset
3 ss frisk dill, hakket
salt, pepper
125 gr valnøtter, hakket
litt dill og valnøtthakk til pynt
Pisk sammen yoghurt, kraft og olje. Rør inn agurkterninger, hvitløk og dill, og smak til med salt og pepper. Avkjøl suppen i kjøleskapet i minst 4 timer, så den får blandet smakene skikkelig. Rør inn hakkede valnøtter, fordel suppen i 4 skåler, og pynt med nøtter og dill.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Mx og trykk på knappen:
Skal noe av dette varmes før avkjøling? Ble litt usikker her 🙂
Nei, ingen oppvarming. Veldig enkel og rask å lage, med andre ord 🙂