Tirópsomo / Fetabrød

fetabrød1

Her kommer oppskrift på deilig fetabrød. Det er salt og mykt og luftig og smaker godt av all fetaen du har i deigen. Brødet passer til mezedes, til supper, salater og gryter, eller bruk det til smørbrød med f.eks. rucola og skinke. Her på bildet skal jeg nyte det sammen med frokostegget så snart jeg har knipset ferdig.
Du kan god tilsette en neve grovhakkede oliven og/eller noen grovhakkede soltørkede tomater i brødet om det skulle passe fint til maten du skal spise brødet sammen med. Alternativt kan du ha en ts oregano i brødet. Men dette er grunnoppskriften, med utgangspunkt i en oppskrift fra Cook me Greek.

  • 50 gram fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • ca 2,5 dl fingervarmt vann
  • ca 500 gr hvetemel, gjerne Typo 00 e.l.
  • 1/2 ts salt (er fetaen veldig salt kan du sløyfe saltet i deigen)
  • 2 ss olivenolje
  • 250 gr gresk feta
  • ev. oliven, soltørket tomat i olje, tørket oregano, se over.

Rør gjæren ut i vann. Tilsett mel, salt og olje. Elt dette godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Deigen skal ikke være for fast, juster med vann – eller ev. mel om den blir for løs. Riv fetaen på grovt rivjern, eller smuldre den med fingrene om den er for myk til å raspes. Elt osten inn i deigen, sammen med oliven eller soltørket tomat dersom du bruker det.
Dekk til bakebollen med plast, og la den stå lunt til deigen har ca dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Form ett stort eller to små, runde brød på melet bakebord. Flytt brødene over på et stekebrett dekket med bakepapir, bruk god avstand for brødene flyter utover. La dem heve et lunt sted til de er nesten doblet i størrelse. Sikt litt mel over brødene når de er ferdighevet.
Stek brødene på 200 grader i ca 40 minutter, nede i ovnen, til de er gjennomstekte og pent brune. Steketiden for ett stort brød er 50 minutter eller så.

FetaBrød

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-LG og trykk på knappen: Print

2 responses to “Tirópsomo / Fetabrød

  1. Fantastisk godt brød!!! Saftig, luftig og god smak! Jeg putter basilikum og oliven i mitt og bruker fibramel.. nå går det ikke en helg uten at jeg MÅ bake 🙂 Tusen takk!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s