Kolokythakia me skordo / Hvitløksstekt squash

Hvitløkssquash
En vanlig tavernamezé er frityrstekt squash, eller kolokythakia tiganita som det heter på gresk. Det er squashskiver dyppet i en vann- og hvetemelsrøre og deretter altså frityrstekt. Godt er det, men hver skive dekker jo nærmest dagens kaloribehov.

Så til de gode nyhetene: squashen trenger slett ikke denne hvetemelsinnpakningen for å bli god. Her er en annen variant, en superenkel meze som er sommerlig og deilig, og som du lager på under ti minutter. Høres det bra ut, eller? Oppskriften kommer fra Trofos, jeg har justert den litt.

 • 2 ss olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, knust eller mortret
 • 1 velvoksen squash, i halve skiver
 • 1 ts tørket oregano
 • salt, pepper
 Varm opp oljen på middels varme i en vid stekepanne. Tilsett hvitløken, rør rundt og ha oppi squashen, oregano, salt og pepper. Stek til squashen får litt farge, det tar bare noen minutter. Squashen kan godt ha littegrann tyggemotstand i midten, selv om grekerne nok ville vært uenig i akkurat det.
I sommervarmen smaker det best å servere dette romtemperert.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-L4 og trykk på knappen: Print

3 responses to “Kolokythakia me skordo / Hvitløksstekt squash

 1. Takk for tips : )

  Har nettopp hatt ei uke i Hellas på et all-inklusive hotell-anlegg hvor alle måltider var greske, faaantastisk !!! Uke to «var vanlig», da var vi på byn å spiste. Men hva er det med grekere og frityrstekte poteter, liker det ikke, pluss til frityrstekte poteter severer de også ris ! Heldigvis kan en få pasta / penne istedfor, selv det forvirrer kelnerne : )

  -Og søndagsretten blir lammefrikassè i sitron og organosaus, servert med sitronbåter : )

  • Haha, ja de frityrstekte potetene… I Hellas spiser jeg mest mezedes/forretter/småretter satt sammen til et helt måltid, og da slipper jeg unna de frityrstekte potetene, som jo helst serveres sammen med hovedretter. Hvorfor man noen ganger får både poteter pluss ris til hovedrettene vet jeg ikke, men antar det er et turistfenomen, det blir iallfall aldri servert sammen i de greske hjemmene jeg vanker i.
   Men pasta istf frityrstekte poteter til hoveretten, det er vanlig også i greske hjem (leste faktisk et sted at grekerne spiser mer pasta enn italienerne), så det burde være helt naturlig for kelneren å servere dere det, egentlig 😉
   Søndagsretten høres alldeles nydelig ut!

 2. -Men pastaen i seg selv er ikke noe spesiell ……
  -det er tomatsausen laget av
  nyplukkede sydenSOLMODNEtomater som gjør den virkelige susen,
  og med ganske enkelt kun organo urter i, tror jeg, +++ ; )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s