Paximadia med ouzo og pistasjnøtter

Paxi Denne oppskriften fant jeg på den vakre og velskrevne bloggen Souvlaki for the soul. Der er det masse flotte oppskrifter på – og ikke minst bilder av – gresk mat, så ta gjerne en titt!
Paximadia med mandler har jeg lagt ut oppskrift på tidligere, dette er en mer spesiell variant, og Peter på Souvlaki for the soul sier den ikke er typisk gresk. Men anisbrennevinet ouzo er jo så gresk det kan få blitt, det samme er pistasjnøtter, og bakeriene i Hellas selger paximadia i alle slags varianter. Såh!
 Da jeg skulle lage disse paximadiaene denne gangen, hadde jeg for få pistasjnøtter, og måtte erstatte 1/4 av dem med mandler. Det gikk helt fint!
 Paximadia er som en slags kjeks å regne, eller bedre: som italiensk biscotti. De er gode til kaffe og te og som strandmat/nistemat. Disse smaker deilig av pistasjnøttene og anis, og kan oppbevares i en evighet i en boks.
  • 3 dl pistasjnøtter (usaltede)
  • 3 dl rørsukker (Peter bruker farin)
  • 2 store egg
  • ca 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 ss ouzo
Pistasjnøttene rister du i tørr panne til de dufter godt, pass på at de ikke svir seg. Og ja, de skal være hele
Pisk sammen sukker og egg til eggedosis. Rør inn resten og kna godt. Deigen skal være myk, men den skal kunne formes. Juster med mel eller vann. Rull deigen på melet bakebord til en ca 30 cm lang rull.
Legg rullen på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Stek den v 150 grader i ca 30 minutter, eller til den er lett gyllen, midt i ovnen. La rullen, som nå ser ut som et brød, hvile i 15 minutt, mens du reduser ovnstemperaturen til 120 grader.
paximSkjær ca 0,5 cm brede skiver på skrå i brødet, bruk kniv med tagger. Du kan skjære tykkere skiver også, om det er vanskelig å få dem så tynne.
Legg skivene på en rist, og stek dem i ovnen i 15 min eller mer, til de er tørre.
Avkjøl og legg i boks.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-IQ og trykk på knappen: Print

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s