Piperies gemistes me halloumi / Paprika fylt med halloumi

HallPip Dette er mitt forsøk på å gjenskape en rett jeg en gang fikk servert på en gresk taverna. Dette er en deilig meze, lett lunsj eller forrett, og det fine er at den kan gjøres klar i god tid og bare stekes rett før dere skal spise. Slik skal partymat være.
Jeg bruker avlange paprikaer når jeg lager dette, men du kan fint bruke den vanlige typen også. Som forrett beregner jeg en lang paprika til hver. Bruker du vanlig paprika holder det med en halv til hver, synes jeg, iallfall om de er velvoksne, men du kan jo gjerne ha en annen formening om akkurat det. Halloumi er en kypriotisk ost som selvsagt også spises ofte i Hellas, og jeg har ikke problemer med å få tak i den i Norge heller. En mye vanligere ostefylt paprika finner du oppskrift på her – den er fylt med feta – men det er jo flott med forandring av og til.

HalSpin2

  • 4 – 5 avlange paprika eller 2 – 3 vanlige
  • 1 liten løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, presset eller mortret
  • 2 never frisk babyspinat
  • 1 halloumiost, ca 225 gram, skåret i små terninger
  • 1 dl oliven, i skiver
  • ca 1 ss hakket dill eller bladpersille
  • 1 tomat
  • salt, pepper

Del paprikaene i to på langs, kast frøene ogg legg pepperfruktene på et smurt, ildfast fat. Stek løken lett i olivenoljen, den skal bli blank, ikke brun. Ha oppi hvitløken og nyskylt spinat (vi trenger de vanndråpene). Legg på lokk eller et flak aluminiumsfolie, og la det stå på svak varme til spinaten faller sammen.
Bland i halloumi, oliven og dill eller persille. Fjern frøene fra tomaten og skjær den i biter. Bland tomatkjøttet i halloumirøren. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på paprikaene.
Stek på 200 grader midt i ovenen, eller litt over midten, i 25 – 30 minutter, og spis mens det er varmt.
Til ca 4 som forrett.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Ix og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s