Melitzanes skordostoubi / Hvitløksauberginer

20130421-084135.jpg

Det begynner å bli tiden for å fråtse i gode grønnsaksretter igjen, og derfor får du oppskrift på en herlig meze – en av mine favorittmezeer, faktisk. Aubergine med hvitløk og tomat er så gresk det får blitt, og gidder du ikke lage et helt mezedesbord kan du spise dette som forrett sammen med brød og kanskje et ostedryss. Retten har bare godt av å stå og trekke i kjøleskapet opptil et døgn etter den er kokt, og spises gjerne lunken eller romtemperert.

1 stor aubergine
3 godt modne tomater
4 fedd hvitløk eller mer
1/2 dl olivenolje
1/2 dl vann
1 ts tomatpure
1 ts hvitvinseddik
1 ts tørket oregano
1 klype sukker
salt, pepper
ev. litt revet ost, f. eks regato eller parmesan

Skjær auberginen i skiver på knappe 1 cm, dryss dem med salt og legg dem i et dørslag. Dette gjør vi for at auberginen skal bli litt fastere i kjøttet.
Del tomatene i båter, fjern frøene og kast dem, hakk tomatkjøttet.
Knus hvitløken i en morter (eller bruk hvitløkspresse), og stek den i olje til den dufter, det tar bare noen sekunder. Tilsett tomater, vann, tomatpure, eddik, sukker, salt og pepper. Kok dette under lokk i 20 minutter.
Skyll aubergineskivene og bland dem med sausen. Kok i 20 minutter til under lokk, rør om et par ganger. Tilsett mer vann om det begynner å bli tørt.
Spises helst lunken, ev med et ostedryss.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Ib og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s