Skordomakarona / Hvitløkspasta

SkordomakaronaDette er en av middagene jeg lager når jeg har det travelt eller når jeg ikke har handlet på en stund, for dette er ingredienser jeg alltid har i hus. Hvitløkspasta tar ikke lengre tid å lage enn det tar å koke spaghetti, og enkelt å lage er det også. En grønn salat er godt tilbehør.
Oppskriften er opprinnelig fra Cook me Greek, men jeg har forandret den litt.

  • 250 gr spaghetti eller annen pasta
  • 3 ss olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 ts tomatpuré av soltørkede tomater
  • ca 1/2 ts sukker
  • 1 ts tørket oregano eller mynte
  • salt og pepper etter smak
  • revet ost (mysithra eller parmesan)

hvitløkKok spaghetti i vann med salt til den er passe myk.
Sil av vannet, men behold ca ½ dl av det.
Imens varmer du oljen over middels varme, og tilsetter hele hvitløksfedd. Stek dem til de er lysebrune. Fjern hvitløken fra pannen og kast dem. Ta kokekaret av varmen, tilsett tomatpuré,  sukker, oregano eller mynte og pastavannet. Sett det tilbake på platen og rør om mens det koker i ca  ett minutt. Smak til med salt og pepper.
Bland sausen med pastaen og server den varm, toppet med revet ost.

Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Ew og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s