Grekerne kan ta æren for mye, men ikke brownies – eller braounis som de heter på gresk. Dette er imidlertid en oppskrift på brownies hvor noen av ingrediensene har blitt erstattet med typisk greske sådanne, nemlig yoghurt og olivenolje. Du får ikke bare kjempegode brownies, men også sunnere brownies enn standardtypen, så da kan vi spise mer av dem, ikke sant?
Oppskriften er fra Olive Tomato, men jeg har selvsagt forandret den litt. Jeg kan ikke la være.
Brownies’ene blir for øvrig nesten bedre om du klarer å vente til neste dag med å spise dem.
1 dl olivenolje
1 dl gresk yoghurt / matlagingsyoghurt
1,5 dl demerarasukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
2 dl hvetemel
1,5 dl kakao
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
finrevet skall av 1 appelsin (du kan pynte med resten av appelsinen)
1,5 dl hakkede hassel- eller valnøtter
Pisk sammen olje, yoghurt, sukker, vaniljesukker og egg. Bland mel, kakao, bakepulver, salt og appelsinskall og rør det inn sammen med nøttene.
Hell røren i en bakepapirkledd, liten langpanne, og stek v 180 grader i ca 20 minutter, til kaken er såvidt gjennonstekt, test med en pinne. Avkjøl og skjær kaken i ruter.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Fc og trykk på knappen:
Gleder meg til å prøve denne oppskriften! Sjokolade og appelsin er en uovertruffen kombinasjon, og med god gresk olivenolje og ekte gresk yoghurt i tillegg må det bli veldig godt! Og som du sier, så er det jo stort sett sunne ingredienser… Men hva er demerarasukker?
Hei Audny,
Demerarasukker er det samme som rørsukker. På pakken jeg har nå står det kastani akatergasti zaxari. Det går sikkert helt fint å bruke vanlig hvitt sukker også, men jeg bruker som regel brune sukkervarianter når jeg baker, innbiller meg iallfall at det gir en ekstra god smak.