Zymarika me saltsa domatas me elies ke kapari / Pasta med saus av tomat, oliven og kapers

Her får du oppskrift på en deilig, snarlaget og voksen pastasaus fra Vima Gourmet. Oliven og kapers gjør susen i sausen, og pasta velger du etter smak og behag. Vima Gourmet sier også at du kan tilsette rester av kokt kylling i sausen, og servere den med basmatiris i stedet for pasta.

  • 0,75 dl oliven, i skiver
  • 0,75 dl kapers
  • pasta til to
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 shotglass tørr hvitvin
  • 1 boks tomater, hakket
  • 1 klype paprikapulver
  • salt og nykvernet pepper
  • litt sukker?
  • 1 håndfull fersk basilikum, hakket
  • litt reven ost om du vil

Ha oliven og kapers i en bolle med vann, for å trekke ut litt av saltet.
Sett pastavannet til koking, og kok pasta etter pakkens instrukser.
Varm opp olivenoljen, og stek løken lett til den mykner. Hell over vinen og stek til den er nesten helt fordampet. Tilsett tomater, paprika, salt og pepper, og kok sausen uten lokk til pastaen er ferdig eller i minst ti minutter.
Tilsett oliven og kapers i sausen, og smak til om du trenger et lite sukkerdryss, og kanskje mer salt og pepper. Ha oppi basilikumbladene, og bland sausen med pastaen. Fordel på tallerkner, og pynt med noen blader basilikum. Dryss ev. over ost.

Til to iflg kjæresten min og meg, til fire iflg Vima Gourmet.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-CH og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s