Min far, som var fra Lista, lærte meg mange uttrykk derfra. Et ble brukt om kvinner som utseendemessig ikke var verdt å dvele blikket ved: Ho va snar å sjå.
Det kan man si om denne suppen også, for den er riktig snar å sjå, men det den ikke tilbyr for øyet tilbyr den i gjengjeld som ganefryd.
Dette er en supertradisjonell gresk suppe, og du trenger ikke mer enn litt brød i tillegg for å ha en god, mettende og sunn middag.
Se også kikertsuppe med tomat.
- 2,5 dl tørkede kikerter + vann til bløtlegging
- 1 liten løk, grovhakket
- 2 + 1 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- 1 laurbærblad
- 7,5 dl kyllingkraft eller vann + buljong (kylling- el. grønnsak-)
- saft av ½ sitron (eller mer, avhengig av smak)
- 1 ss mel
- salt og pepper
Legg kikertene i vann over natten.
Fres løken i 2 ss olivenolje til den er blank. Skyll kikertene i en sil til det slutter å skumme, og ha dem i gryta. La dem frese med løken et halv minutt eller så, mens de kles av oljen. Tilsett kraft/vann + buljong, oregano og laurbærblad. Legg på lokk, og kok til kikertene er helt myke. Koketid er avhengig av hvor lenge ertene har vært bløtlagt og hvor ferske de er, men beregn iallfall 1 time og smak deg fram.
Bland sitronsaft, mel og en øse av suppekraften til en jevn røre, og pisk det inni suppen. Kok videre i ti minutter, og smak til med salt og pepper. Vil du ha mer sitronsmak heller du i mer sitronsaft, selvsagt. Rør en ss olivenolje inn i suppen før servering.
Middag til 2
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-DU og trykk på knappen:
Oh! denne skal jeg lage i morgen 🙂 Nam,nam
Så kjekt, håper det smaker! Jeg er i hvert fall veldig glad i denne suppen 🙂