Kotopoulo me mantarini / Kylling med mandarin

KyllingMandarinGodt nyttår – og namnam, sier jeg bare. Så utrolig godt, så enkelt, og duften som sprer seg når dette står og godgjør seg i ovnen er himmelsk! De bakte mandarinene gjør hele forskjellen her, og du spiser dem med skall og det hele. Finnes ikke noen bedre måte å bruke opp de siste julemandarinene på, spør du meg.  Men husk, clementiner er ikke det samme som mandariner, clementinene har for tykt skall til at de kan brukes hele. Er det bare clementiner igjen i fruktskåla di, må du derfor skrelle dem før du bruker dem.

  • 1 kylling
  • 2 ss smør
  • 4 mandariner
  • 2 løk
  • 8 – 10 poteter
  • 1 dl vann
  • salt, pepper

Gni salt og pepper inn i kyllingen. Legg den med brystet ned i en smurt ovnspanne med smøret i klatter over. Skrubb mandarinene og skjær bort og kast skallet i topp og bunn. Skjær mandarinene i fire-fem skiver og fjern steiner. Skrell og del løken i båter, skrell potetene og skjær dem i biter. Fordel dette rundt kyllingen og hell på vannet. Dryss over litt salt og pepper.

KyllingMandarin1Stek v 200 grader, nede i ovnen i 45 minutter. Ta ut ovnspannen, snu kyllingen, hell over sjy. Sett langpannen inn i ovnen igjen på midterste rille, og stek videre til kyllingen er gjennomstekt og har fin, gyllen farge. Det tar ca 15 – 30 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingen. Bruk gjerne steketermometer, kjernetemperaturen skal være 68 grader. 
La kyllingen hvile 10 minutter før du skjærer den opp.

Spis dette sammen med den gode sjyen som danner seg i panna. Av restene lager du kyllingsuppe, eller hva?
Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-DD og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s