Yiaourti me rodi / Yoghurt med granateple

Finnes det noe vakrere mat enn granateplefrø? De er som selvlysende rubiner. Og de er både myke og harde, syrlige og søte, og her får de leke seg med yoghurt, som har sin egen syrlighet, og honning som har sin egen sødme.  Det blir det en fantastisk dessert av!
Det finnes mange råd og tips om hvordan man skal få frøene ut av et granateple. Selv synes jeg det er best, og mest skånsomt for frøene, å dele eplet i fire båter og pille frøene ut med fingrene. Hold granateplet over en bolle mens du piller, så får du med deg den gode saften også.

  • Per person, sånn cirka:
  • frø fra 1 lite eller ½ stort granateple
  • 100 gr gresk yoghurt
  • 1 – 2 ss flytende honning, alt etter hvor søtt du vil ha det
  • 1 ss skivede mandler eller hakkede valnøtter

Bland yoghurt med honning til den er passe søt.
Legg alt lagvis i porsjonsskåler.
Ja, så enkelt var det.
De rensede frøene tåler godt å oppbevares i kjøleskapet en stund, og så er det bare å montere desserten når dere skal spise.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Cp og trykk på knappen: Print

2 responses to “Yiaourti me rodi / Yoghurt med granateple

  1. ah! en favoritt! Jeg har lært den til mannen min og han elsker den og…. men det er meg som må rense granateplene… alltid!

    • Granateple er noe av det beste jeg vet også. Umulig å stoppe å spise dem, de er fantastiske på kaker og i salater, og innkokt juice av dem i gryteretter… Nam! Men de kunne godt vært enklere å rense…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s