Salata med kokkina fasolia ke haloumi / Salat med røde bønner og haloumi-ost

Åh, for en herlig lunsjsalat – få ingredienser, men for en smak! Jeg fikk den servert hos en gresk venninne en gang, og vi spiste opp smitt og smule og hadde begge lyst på mer.  Venninnen serverte den med brød til å suge opp all den deilige dressingen. Hun satte også fram restene av en stekt kylling, men salaten står godt på egne ben også.
Haloumi er en gresk-kypriotisk ost som selges i Norge, men får du ikke tak i det, så bruk gresk fetaost – og den skal du selvsagt ikke steke.

  • 2 – 3 tomater, avhenging av størrelse
  • 1 liten rødløk
  • 1 boks røde bønner
  • 1 pakke / 225 gram haloumiost
  • 1 neve basilikumblader
  • hvitvinseddik, olivenolje, salt, pepper, litt sukker

Skjær tomatene i båter og fordel dem i et ildfast fat du har smurt med olje i bunnen. Dryss over salt, pepper og noen sukkerkorn (ca 1/8 ts).
Stek tomatene i ovnen på 220 grader i 25 minutt.
Imens skjærer du løken i tynne skiver. Hell over ca en ss hvitvinseddik pluss 2 ss olje og bland godt.
Skyll bønnene godt under rennende vann, og bland dem med løken. La dette stå å trekke til tomatene er ferdige.
Hell tomater og stekesjyen som har dannet seg inn i løk-/bønneblandingen.
Skjær osten i skiver og stek den i panne eller grillpanne til den har fått fin farge. Legg ost og basilikum på salaten, og server umiddelbart med ferskt brød.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-Bl og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s