Ikke særlig nobelt

I dag er jeg flau over å være norsk.

Mens folk i Hellas, Spania, Portugal, Italia og Irland sulter, går arbeidsløse, må flytte fra hjemmene sine og leter i søppelkasser etter mat,  bestemmer nobelkomiteen at EU skal få fredsprisen.

Og ja, det kan godt hende at EU har sørget for et fredeligere Europa, skjønt det kan jo ingen vite sikkert. Det er heller ikke slik at det bare er EUs finanspolitikk som har skapt fattigdommen i Hellas og de andre landene.

Men når EUs organer krever at Harolula på 85 må tåle ennå mer kutt i minstepensjonen sin, at Petros må jobbe for 500 euro måneden hvis han ikke må slutte fordi bedriften han jobber for er konkurs, og når EU lukker øynene for at vesle Vasiliki må på barnehjem fordi foreldrene ikke har råd til mat og hus, da synes jeg at å gi Nobels fredspris til EU er en hån, ikke bare overfor Haroula, Petros og Vasiliki, men overfor hele folkeslag.

Folk raser, gråter og fortviler, hver eneste dag. Nobelpriskomiteen og EU skal ferie med kake, konsert og  en sjekk på ca 10 millioner kroner.

Bra timing, Jagland!

Les også: Myten om den late grekeren

2 responses to “Ikke særlig nobelt

  1. Det er helt utrolig… men det verste er at faktisk mange er enige i det…

    • Det gjentas stadig at det ikke er Nobelprisen i økonomi EU har fått, men for at de opp gjennom sin historie har virket fredsbevarende. Det kan godt hende de fortjener en pris for det, men ikke NÅ.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s