Neida, vafler, eller vafles som det heter på gresk, er ikke gresk mat, men da jeg kom over en oppskrift på vafler med gresk vri på matbloggen Organically Cooked, fikk jeg lyst å lage min egen hellasvaffelvariant. Bloggeren har tatt utgangspunkt i lokale råvarer, jeg bruker bl.a. mindre olje enn originaloppskriften, og putter også litt havregryn i mine – ikke gresk men jysla godt! Eplet gjør vaflene ekstra saftige, og honningen gir en deilig søtsmak. Vaflene er for øvrig laktosefrie.
Skal du spise vaflene på gresk vis, prøv med yoghurt og honning oppå, det er kjempegodt! Men du kan ta brunost på for min del, jeg er ikke vanskelig i så måte.
0,5 dl mild olivenolje eller solsikkeolje
- 2 dl nypresset appelsinsaft
- 2 egg
- 2 -3 ss honning
- 125 gr hvetemel
- 25 gr havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 skrelt eple, revet
- 1 ts finrevet appelsinskall
- ev. litt olje til vaffeljernet
Bland olje, appelsinsaft, egg og honning. Tilsett resten og pisk det godt sammen. La røren svelle en halvtimes tid, eller sett den i kjøleskapet til neste dag om det passer bedre.
Stek vaflene som du pleier. Jeg får fem vafler av denne røren.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-B3 og trykk på knappen: