Appelsinvafler med eple og honning

Neida, vafler, eller vafles som det heter på gresk, er ikke gresk mat, men da jeg kom over en oppskrift på vafler med gresk vri på matbloggen Organically Cooked, fikk jeg lyst å lage min egen hellasvaffelvariant. Bloggeren har tatt utgangspunkt i lokale råvarer, jeg bruker bl.a. mindre olje enn originaloppskriften, og putter også litt havregryn i mine – ikke gresk men jysla godt! Eplet gjør vaflene ekstra saftige, og honningen gir en deilig søtsmak. Vaflene er for øvrig laktosefrie.
Skal du spise vaflene på gresk vis, prøv med yoghurt og honning oppå, det er kjempegodt! Men du kan ta brunost på for min del, jeg er ikke vanskelig i så måte.

  • 0,5 dl mild olivenolje eller solsikkeolje
  • 2 dl nypresset appelsinsaft
  • 2 egg
  • 2 -3 ss honning
  • 125 gr hvetemel
  • 25 gr havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 skrelt eple, revet
  • 1 ts finrevet appelsinskall
  • ev. litt olje til vaffeljernet

Bland olje, appelsinsaft, egg og honning. Tilsett resten og pisk det godt sammen. La røren svelle en halvtimes tid, eller sett den i kjøleskapet til neste dag om det passer bedre.
Stek vaflene som du pleier. Jeg får fem vafler av denne røren.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-B3 og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s