Har du ikke ouzo kan du bruke vodka i disse kyllingkjøttkakene, som uansett blir knallgode – lette og liksom luftige som greske kjøttkaker skal være, og med masse smak av urter. Oppskriften er fra Vima Gourmet, en avis med masse gode oppskrifter, og som navnet tilsier, med et visst gourmet-tilsnitt, iallfall til å være gresk. Server kjøttkakene som en mezé, eller f.eks sammen med Peloponnesisk pastasalat og tzatziki.
- Kjøttkaker:
- 100 gr. daggammel loff
- 500 gr kyllingdeig
- 1 neve persille, hakket
- 1 liten neve mynte, hakket
- 0,5 dl ouzo eller vodka
- 1 rødløk, raspet
- 1 liten tomat, raspet
- 1 egg
- salt og nykvernet pepper
- en klype tørket oregano
- olivenolje til steking
- Saus:
- 1 liten rødløk
- 1 rød paprika
- 1 ts hvitvinseddik
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl hvitvin
- 1 dl kyllingkraft (ev vann + buljongpulver)
- 1 boks hakkede tomater
- en klype sukker
- salt og nykvernet pepper
Kjøttkaker: Legg loff (uten skorpe) i en bolle med vann i et minutt. Klem deretter ut så mye vann du kan, og ha loffen i stor bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er seig.
Form kjøttkaker på størrelse med et lite hønseegg, og stek dem brune i olje.
Saus: Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv, og kjør dem til en jevn masse. Ha den i en gryte, og kok den uten lokk i 15 minutter. Ha oppi kjøttkakene og kok et par-tre minutter til.
Til mange som mezé, til 4 som hovedrett
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-zi og trykk på knappen:
høres bra ut dette : )