Máfin me elia / Muffins med oliven

Mange greske matbloggere har sin egen olivenmuffins-variant, og dette er min. Her har jeg kun tilsatt oliven, men du kan også bruke fetaterninger, hakket soltørket tomat og/eller litt finhakket kapers.
Muffinsene kan spises alene eller sammen med annen gresk mat, som salater eller supper, eller som en mezé. De er best nystekte, men fryser du dem like etter bakingen er de perfekte i matpakken. Ta dem opp fra fryseren om morgenen så er de tint til lunsj. Spis dem sammen med noen staver gulost, for eksempel.

  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 dl gresk yoghurt/matyoghurt
  • 2 egg
  • 1 hvitløkfedd, knust i morter eller presset
  • 175 gram hvetemel
  • 75 gram grovt rugmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • ca 1 dl hakkede, sorte oliven

Pisk sammen olje, yoghurt, egg og hvitløk. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør til blandingen er jevn. Til slutt vender du inn oliven og ev. andre godsaker (se over). Fordel røren i 10 muffinsformer, og stek dem v 180 grader midt i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist. Spises nystekte eller fryses.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-zu og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s