Pastasaus av gresk salat

Jamie Oliver, en elsker av horiatiki salata / gresk salat, foreslår i en av sine kokebøker å kjøre salaten i blender for å lage gresk gazpacho, altså (kald) grønnsakssuppe. Grekerne, som aldri kaster mat og har hundrevis av geniale måter å bruke rester på, applauderer sikkert dette forslaget.
Moren til en gresk venninne gjør noe annet med familiens rester av gresk salat: Hun hakker alt opp i litt mindre biter, og koker det sakte og forsiktig i en gryte til det får en litt mer sausete konsistens. Vips: en frisk og deilig pastasaus som egentlig ikke har kostet noen ting!
Noen oppskrift kan jeg jo ikke gi, men det trenger du ikke heller, for oppskrift på horiatiki salata / gresk salat finner du her. Er det lite igjen av oljedressingen, kan du tilsette litt mer, er det mye feta igjen kan du holde av litt til å strø over maten til slutt. Og husk å fjerne steinene fra olivenen.

For første, og sikkert siste, gang, en bildepresentasjon: Restene av gårsdagens greske salat,

grovhakkes,

og småputrer åtte – ti minutter over svak varme med, om du vil, litt ekstra olivenolje. Smak på sausen,  muligens behøver den litt salt og/eller pepper.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-yj og trykk på knappen: Print

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s