Først må jeg ile til og si at overskriften er litt misvisende. De soltørkede tomatene er i en youghurtsaus, ikke i kjøttbollene, som bare har vanlig tomat i seg. Men overskriften sto sånn i Vima Gourmet, der jeg fant den, så jeg har beholdt den, også fordi en mer presis overskrift ville vært altfor lang: Kjøttboller med feta og tomat, samt yoghurtsaus med soltørkede tomater. Enig?
Ved første øyekast kan retten minne litt om Soutzouklika med paprika og yoghurt, men smakene er ulike. Blant annet er sausen i oppskriften du får her ganske hvitløksfyrrig, og fetaen i kjøttbollene setter sitt særegne preg. Som mange av Vima Gourmet sine oppskrifter er denne på et vis en smule mer elegant enn helt vanlig gresk kost, men den er enkel å lage, og både kjøttbollene og sausen er virkelig for gourmeter. Lag dette sammen med poteter, f.eks Panos’ ovnsstekte, og gled deg til maten!
- Kjøttboller:
- 500 gr. karbonadedeig
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1-2 hvitløkfedd, finhakket
- 1 liten tomat, revet (på rivjern eller lignende)
- 1 ts sennep
- ½ ts oregano, tørket
- 1 ss persille, finhakket
- salt, nykvernet pepper
- 80-90 g. fetaost i små treninger
- solsikkeolje til steking
- Sausen:
250 gr. gresk yoghurt elle matlagingsyoghurt
- 3-4 tørkede tomater i olje
- 1 – 2 ts olje fra tomatene
- 1 stort fedd hvitløk
- 1 klype paprikapulver
- salt og nykvernet pepper
Elt alle kjøttbolleingrediensene – unntatt osten – godt sammen i en bolle. Det går fint å bruke hendene. Til sist elter du inn osten. Sett bollen i kjøleskapet i en halvtimes tid.
Imens lager du sausen: Bland alle ingrediensene, og kjør dem med en stavmikser til du har en helt jevn saus. Sett den kaldt.
Hell olje i en stekepanne, slik at den står ca 1 cm opp langs kanten. Varm den opp, og stek kjøttbollene. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Og det var det!
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-wp og trykk på knappen: