Ovnsbakte tomater med feta

Dette må være verdens enkleste forrett, og så god at du skulle ønske du hadde større porsjon. Tomatene skal riktignok stå nesten to timer i ovnen, men de står der og passer seg selv, og blir så fulle av søt, saftig tomatsmak at du vil ikke tro det. Litt feta, litt olivenolje, og du er klar til å servere. Tomatene skal spises romtempererte, så du kan godt lage dette i god tid før gjestene kommer.
Olivenolje, tomat og feta (og husk, bare gresk feta er feta!), er typisk greske ingredienser, men akkurat denne oppskriften er britiske Rick Steins. Han drysser fersk timian over tomatene før han setter dem i ovnen – det gjorde jeg første gang og synes ikke det var så vellykket. Jeg bruker fersk eller tørket oregano helt til slutt, alt etter hva jeg har.

  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • 750 gr modne plommetomater
  • 1 ½ ts flakete havsalt
  • nykvernet svart pepper
  • 450 gr gresk fetaost
  • litt tørket eller frisk oregano til pynt

Forvarm ovnen til 240 grader.
Olje en liten langpanne eller lignende med 2 ss av oljen. Skjær tomatene i to på langs og legg dem med skjæreflaten opp i et lag i pannen. Salte, pepre, og stek i 15 minutter. Senk ovnstemperaturen til 150 grader, og stek 1 ½ time til.
Avkjøl tomatene, legg dem på tallerknene og fordel fetaosten. Hell over en oljeskvett og dryss over oregano. Server gjerne et godt brød til dette.
Til 4 – 6

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-y2 og trykk på knappen: Print

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s