Manitaria me krema galaktos / Sopp med fløte

Jeg skal på ingen måte påstå at dette er en ektefødt gresk rett, men siden den finnes på så mange tavernamenyer, synes jeg likevel den hører hjemme her. Dette er en mezedes som går raskt å lage, og som passer fint sammen med stekt eller grillet kjøtt, keftedakia, biftekia etc.
Jeg brukte lettfløte i dag, bruker du kremfløte får sausen tykkere konsistens. Vil du gjøre dette litt mer fristende i fargen, kan du skjære opp en paprika i biter og ha oppi sammen med hvitløken.
Manitaria me krema galaktos er forresten også en glimrende pastasaus, og blir en hel vegetarmiddag sammen med kokte grønnsaker.

  •  1 ss smør
  • 1 liten løk, hakket
  • ca 300 gr sopp, en eller flere typer etter smak, skåret i skiver
  • 2 fedd hvitløk, presset eller knust i morter
  • ½ dl hvitvin
  • 1 dl kremfløte eller lettfløte
  • 2-3 ss finhakket persille eller dill
  • salt, pepper

Varm opp smøret i en stekepanne, og stek løk og sopp på middels varme til det begynner å brunes. Ha oppi hvitløk og stek videre et lite minutt. Hell over hvitvinen og kok til den nærmest er fordampet. Rør inn fløte og varm opp. Ha oppi urten og smak til med salt og pepper.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-xe og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s