Jeg bruker rett som det er oppskriftene til den greske kokken Elias Mamalakis, han lager ukomplisert middelhavsmat som er lett å like. Denne squashsuppen er et eksempel på det, den er elegant nok til selskaps men kan godt lages til hverdags også.
Her får du oppskrift på en squashsuppe som skal spises varm, men erstatter du smøret du skal ha oppi til slutt med olivenolje, kan den fint spises kald også. Nyt den sammen med brød, eller dryss over brødkrutonger hvis du er av den fancy typen.
- 1 kilo squash
- 3 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, uten skall
- ca 1 liter kyllingkraft
- 1 liten bunt bladpersille eller basilikum, grovhakket
- 1 dl fløte
- 60 gr revet gram parmesan eller regato + litt til pynt
- salt, pepper
- 2 ss smør
- basilikumblader eller bladpersille til pynt
Vask squashen, og skjær dem i tykke skiver.
Varm opp olivenolje i en suppegryte, og ha i de to hele hvitløkfeddene. Stek til de er brunet, ta dem opp og kast dem. Legg squashskivene i gryta, og stek på lav varme til de er blanke, men de skal ikke brunes. Tilsett persillen om du bruker det, hell oppi halvparten av kraften, og kok i ti minutter. Tilsett basilikum helt til slutt om du bruker det.
Ta gryten av platen, og kjør suppen til puré med en stavmikser.
Sett gryten tilbake på platen, og tilsett så mye kraft at du har det du syns er en riktig konsistens på suppen. Kok opp, og tilsett fløte og ost. Smak til med salt og pepper.
Hold suppen varm, uten og koke men slik at osten smelter, til du er klar til å servere. Rør smøret inn i suppen, fordel på dype tallerker og pynt med ost og basilikum/persille.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-vZ og trykk på knappen: