Kounoupidi tiganito / Frityrstekt blomkål

Snacks eller meze, dette er nydelig mat, og raskt å lage. Retten kommer visstnok opprinnelig fra Kreta. Blomkålen kles med egg og ost før den frityrstekes, slik får den en tynn skorpe og er både myk og sprø og salt og blomkål-søtlig på samme tid. Prøv gjerne med flere ostetyper, men det er viktig at den er smaksrik, det er ikke her du bruker Norvegia, for å si det slik. Server gjerne dette sammen med tzatziki eller en yiaourtiou-saus.

  • 1 blomkålhode
  • 3 egg
  • 1,5 dl finrevet, smaksrik gulost (jeg bruker helst kefalotyri, cheddar går også bra)
  • ½ dl hvetemel
  • salt, pepper
  • olje til frityrsteking

Del opp blomkålhodet i buketter, og kok dem knapt møre i saltet vann. La dem renne godt av.
Pisk eggene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Pisk inn ost og mel, salt og pepper. Varm opp oljen til den bruser lystig rundt skaftet på en tresleiv. Legg oppi noen av blomkålbukettene om gangen, og stek til de er gyldne. Ta dem opp av oljen og legg dem på flere lag kjøkkenpapir, så de får renne av og avkjøle seg litt.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-sP og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s