Agginares ala polita / Grønnsaksstuing med artisjokker

Noen kilometer fra Nafplio ligger Iria, som er kjent for sine flotte artisjokker. Sesongen for dem kommer snart, og da lager grekerne gjerne denne retten. Men artisjokksesongen er kort, så jeg bruker som oftest hermetiske artisjokker. Det går fint an det også, men det blir selvsagt enda bedre med friske. I så fall renser du dem slik at du står igjen med det myke «hjertet», koker dem separat og blander dem med resten av grønnsakene når alt er ferdig.

  • 1/2 – 1 dl olivenolje (etter smak)
  • 1 liten rødløk, i skiver
  • 1 ts hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • saft av 1/2 sitron
  • 3 poteter, i båter
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 1 boks artisjokker
  • 2 dl frosne erter
  • salt, pepper

Varm opp oljen og fres løken i et minutt, den skal ikke brunes. Pisk inn hvetemelet og pisk i vann og sitronsaft. Legg potet og gulrøtter i gryten, salte og pepre. Legg på lokk og la dette koke/dampe til grønnsakene er skikkelig myke, ca en halvtime.
Skyll artisjokkene og ha dem i gryta sammen med ertene. Legg på lokk og småkok videre til artisjokkene er gjennomvarme.
Dryss over litt dill. (Jeg hadde glemt å kjøpe det, så her har jeg brukt tørket oregano.)
Spis lunken eller varm, men ikke glovarm.
Til 2 som hovedrett, til 4 som tilbehør.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-sJ og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s