Keik me kanela / Kanelkake

Her er en lettbakt og kanelduftende kake som grekerne godt kan finne på å spise til frokost, jeg synes den er best til kaffen utpå ettermiddagen en gang.  Kanelkaker finnes i mange varianter i Hellas, og der spises de vanligvis uten noe tilbehør, men en kremklatt eller en kule vaniljeis er slett ikke å forakte sammen med kaken.

    • 1 dl solsikkeolje
    • 150 gram sukker, brunt eller hvitt
    • 3 egg
    • 2 dl gresk yoghurt / matyoghurt
    • 2 ss Metaxa eller cognac
    • 250 gram hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 2 ts malt kanel
    • 150 gram valnøtter eller mandler eller en blanding, grovhakkede

Pisk sammen olje, sukker og egg til det er lyst og luftig. Rør inn yoghurt og Metaxa/cognac. Sikt over hvetemel blandet med bakepulver og kanel, og rør det inn i deigen sammen med nøttene. Hell røren i en smurt og melstrødd brødform.
Stek v 175 grader, nederst i ovnen, i ca 55 minutter. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-sb og trykk på knappen: Print

Advertisements

One response to “Keik me kanela / Kanelkake

  1. Nam, kanelkake….jeg er veldig svak for alt som dufter og smaker av kanel! Pleier alltid å kjøpe Dentyne Fire Cinnamon tyggegummi når jeg er i Hellas, den er knallgod:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s