Her er en lettbakt og kanelduftende kake som grekerne godt kan finne på å spise til frokost, jeg synes den er best til kaffen utpå ettermiddagen en gang. Kanelkaker finnes i mange varianter i Hellas, og der spises de vanligvis uten noe tilbehør, men en kremklatt eller en kule vaniljeis er slett ikke å forakte sammen med kaken.
- 1 dl solsikkeolje
- 150 gram sukker, brunt eller hvitt
- 3 egg
- 2 dl gresk yoghurt / matyoghurt
- 2 ss Metaxa eller cognac
- 250 gram hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts malt kanel
- 150 gram valnøtter eller mandler eller en blanding, grovhakkede
Pisk sammen olje, sukker og egg til det er lyst og luftig. Rør inn yoghurt og Metaxa/cognac. Sikt over hvetemel blandet med bakepulver og kanel, og rør det inn i deigen sammen med nøttene. Hell røren i en smurt og melstrødd brødform.
Stek v 175 grader, nederst i ovnen, i ca 55 minutter. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-sb og trykk på knappen:
Nam, kanelkake….jeg er veldig svak for alt som dufter og smaker av kanel! Pleier alltid å kjøpe Dentyne Fire Cinnamon tyggegummi når jeg er i Hellas, den er knallgod:)