Revithada me kima / Kikertstuing med karbonadedeig

Altså, det er godt med spaghetti-og-kjøttdeig, men kikerter-og-karbonadedeig er minst like godt, og mye sunnere. Jeg bruker tørkede kikerter, gidder du ikke bløtlegge dagen før (ikke at det er noen jobb, men…) kan du bruke et par bokser hermetiske kikerter, og redusere koketiden til en halvtime. Men selv om du lager den på originalmåten går dette raskt, gryten står stort sett og småputrer for seg selv.
Oppskriften finnes på en haug med greske nettsteder, og siden jeg ikke vet hvem som laget den først, legger jeg ikke ut link til noen av dem. Det er 1/3 ganger mer kikerter i originaloppskriften enn den jeg gjengir, men med mindre dere er kjempesultne holder oppskriften nedenfor.

  • 330 gr tørre kikerter
  • 1 ts bakepulver
  • 500 gr karbonadedeig (eller lammedeig)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 løk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 gulrot, revet
  • 1 dl hvitvin
  • 1 boks eller 4 friske, hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 2 ss persille, finhakket
  • salt, pepper, kanskje litt sukker
  • ca 4 ss yoghurt til servering

Legg kikertene i vann sammen med bakepulver dagen før du skal lage maten.
Neste dag skyller du kikertene godt og lar dem renne av i et dørslag.

Fres karbonadedeigen i oljen til den får en lett brunfarge. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og fres et par minutter til. Hell over vinen og kok kraftig i et minutt. Tilsett kikerter, tomater og laurbærblad, og fyll på med vann til det dekker maten. Kok opp, legg på lokk, og småkok under lokk til kikertene er møre. Rør om av og til. Koketiden er ca halvannen til to timer. Når ertene er møre tilsetter du persillen, smaker til med salt og pepper, og kjenner etter om det er så syrlig at du trenger litt sukker oppi også. Server med en klatt yoghurt, og et stykke brød om du vil.
Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-ri og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s