Feta se fyllo / Innbakt feta

Dette er sånn mat som er så god at man tror man aldri får nok, litt for usunn å spise mye av, men heldigvis så mektig at man ikke orker så mye likevel. Og bedre kan det jo ikke bli?
Du kan variere denne meze’en i det uendelige, utgangspunktet per person er én skive fetaost og et flak filodeig som fetaosten pakkes inn i før den frityrstekes. Her har jeg honning, valnøtter og bittelitt eddik sammen med fetaen før jeg pakker den inn, men du kan tilsette urter, meget finsnittede grønnsaker, honning + nykvernet pepper…
Du kan også bruke tynt utkjevlet butterdeig til å pakke inn i, om du ikke får tak i filodeig. Ikke at jeg har prøvd det i ethvert tilfelle, men tynt utkjevlet butterdeig kan nesten alltid erstatte filodeig. Bruker du butterdeig må du steke pakkene i stekeovn på 200 grader, til deigen får fin, gyllen farge.  På bildet er det brukt en type filodeig som selges i små rundinger, det tror jeg ikke man får tak i i Norge. Men til denne oppskriften er det egentlig enklere å bruke hele filoflak uansett.

  • fetaost  (gresk, selvsagt, for fetaost kan bare lages i Hellas)
  • flytende honning
  • grovhakkede valnøtter
  • noen dråper hvit eddik
  • filodeig
  • solsikkeolje til frityrsteking

Tips: Smør litt olje på teskjeen før du skal dyppe den i honningglasset, så sklir honningen enklere av skjeen.

Skjær fetaen i centimetertykke skiver, ca 7 x 7 cm for eksempel.  Legg skiven på et helt flak filodeig og ringle 1-2 ts honning og 1-2 ts valnøtter over fetaen. Drypp et par dråper eddik over dette. Pakk fetaen inn i filodeigflaket, slik at osten har omtrent like mye deig på alle sider.
Hell solsikkolje i en stekepanne, i et ca centimetertykt lag. Når oljen er varm (= bruser lystig rundt skaftet på en tresleiv), steker du pakkene først på ene og så på andre siden. De trenger ikke mer enn to-tre minutter på hver side. Serveres nystekte, som forrett eller sammen med andre mezedes.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-q5 og trykk på knappen: Print

4 responses to “Feta se fyllo / Innbakt feta

  1. dette er noe jeg lager ofte. litt annerledes men veldig godt!

  2. Sinnsvakt godt! Bruker å spise dette på min yndlingstaverna, da serveres den med honning og sesamfrø over. Farlig godt!

    • Tove, tror kanskje det du beskriver er den vanligste måten å lage dette på. Jeg synes det er godt med den lille syrligheten fra eddiken, om noen vil prøve er det bare å lage filopakkene kun med feta, varme opp honning med litt eddik oppi, og helle det over de ferdigstekte pakkene – gjerne med noen sorte sesamfrø også, det ser lekkert ut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s