Kotósoupa / Kyllingsuppe

Gresk kyllingsuppe smaker deilig av sitron og oregano, og ”avgolemono”-sausen gjør den rik og kremete. Og alle vet at kyllingsuppe er den beste medisinen mot forkjølelse, nest etter cognac. Jeg pleier å lage kyllingsuppe på restene etter en helstekt kylling. Kraften som danner seg når man steker kyllingen er glimrende i denne suppa, men du kan også koke kraft på beina. Uansett er det viktig at du bruker en god kyllingkraft i denne suppa, for da blir den eventyrlig god.

  • 1 rødløk, grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 8 dl god kyllingkraft
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 3 ss middagsris
  • 1 ts tørket oregano
  • ca 100 gram kokt/stekt kyllingkjøtt, i små biter
  • 1 egg
  • saft av ½ sitron
  • salt, pepper
  • ev en frisk urt til pynt

Fres løken myk i olje, den skal ikke bli brun. Ha kraft, gulrøtter, ris og oregano i gryta, og kok under lokk til risen er mør, 15 – 20 minutter. Ha oppi kyllingkjøttet og la suppa stå og kjøle seg ned litt i ca 10 minutter.
Pisk egget med sitronsaft i en bolle, og pisk inn et par øser med kraften fra suppa. Hell dette tilbake i gryta, mens du rører omtrent hele tiden. Smak til med salt og pepper. Varm sakte opp til det tykner, pass på at det ikke koker. Dryss med litt grønt om du har. Nybakt brød er fast følge.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-o1 og trykk på knappen: Print

Advertisements

2 responses to “Kotósoupa / Kyllingsuppe

  1. Høres nydelig ut og er sikkert perfekt på en kald, nord-norsk vinterdag også:)

  2. Tilbaketråkk: Gresk kyllingsuppe | Maten vi spiser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s