Vrasmena padzaria / Kokte rødbeter

Ferske, kokte rødbeter er en gresk mezé som ofte spises sammen med skordalia / hvitløkspuré, og det er en kombinasjon du bør prøve, for det ekteskapet er virkelig made in heaven. En hel middag blir det hvis du legger til både skordalia og bakaliaros, frityrstekt torsk – og her snakker vi ikke om fiskepinner men fiskemat laget fra bunnen av (det kommer oppskrift på det også med tiden).
Du bruker også stilkene og bladene på rødbetene, om du får tak i det og det ser friskt ut. Bruk gjerne plast- eller gummihansker når du jobber med rødbeter, fargen sitter godt på hendene.

  • Rødbeter
  • Vann
  • Salt/pepper
  • Oregano
  • Olje
  • Sitron
  • Skordalia (samt ev. fritert torsk) eller fetaost

Vask rødbetene godt, bruk gjerne en myk skrubb, men prøv å ikke skade skallet. Skjær bort stilkene/bladene og legg dem til vask i en bolle vann. Kok rødbetene i saltet vann til de er myke, det kommer jo an på størrelsen, men tenk potetkoketid. Sjekk med en spiss kniv.
Skyll stilkene/bladene godt, og kok også dem i (separat) saltet vann til de er helt myke, de trenger ca 7 minutter. Hell av vannet på begge deler.
La rødbetene avkjøles litt, skrell dem og skjær dem i skiver eller båter. Legg dem på et fat sammen med stilkene/bladene. Krydre med salt, pepper og oregano, og ringle over litt olje.
Server med sitronbåter og altså skordalia, eller en bit feta om du foretrekker det. Som du skjønner spises dette lunkent eller kaldt.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-nd og trykk på knappen: Print

3 responses to “Vrasmena padzaria / Kokte rødbeter

  1. Jeg spiste dette i påsken da jeg var i Hellas, og herregud, noe så utrolig godt! Sunt er det jo også:) Nå må jeg bare se om jeg kan få tak i ferske rødbeter….

  2. takk for kommentaren på mitt forrige innlegg. det varmet. men det er leit å høre at du er syk og. jeg hoper det gode greske klima hjelper- ikke det politiske men den andre ; ) klem. din venn demie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s