Portokalenies patates / Sitruspoteter

De fleste grekere kan, som nevnt tidligere, knapt tenke seg noe mer kjedelig enn kokte poteter, og jeg er tibøyelig til å være enig. Heldigvis finnes det mange måter å tilberede den tamme knollen på, og fordi den smaker så lite i seg selv, tar den fort smak av sine omgivelser – som sitrussmaken i denne oppskriften. Her har jeg laget sitruspoteter til keftedes og brokkoli, men de passer egentlig aller best til fisk. Oppskriften er hentet fra homefood.gr, og den sier to appelsiner, to sitroner. Men fordi sitronene vi får kjøpt i Norge ofte er mer syrlige enn de greske, har jeg forandret litt på det.

 • 1 kilo småpoteter, ev. store som du skjærer i biter
 • 1,25 dl olivenolje
 • skall av en stor appelsin
 • saft av 3 appelsiner
 • saft av 1 sitron
 • ½ ts spisskummen
 • salt og nymalt sort pepper

Vask potetene, skrell dem om det trengs. Legg dem i et lag i en ildfast form. Rør sammen resten av ingrediensene, og hell dem over potetene. Bland godt. Dekk formen med al-folie.
Stek v 180 grader, midt i ovnen. Etter en halv time fjerner du folien, og steker videre i en halv time til. Rist gjerne en gang på formen i løpet av den siste halve timen. Virker det helt uttørket, tilsett en vannsvett.
Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-lR og trykk på knappen: Print

4 responses to “Portokalenies patates / Sitruspoteter

 1. Dette så spennende ut..gleder meg til å prøve!

 2. De italienske sitronene er vel nokså lik de greske, så hvordan blir oppskriften hvis jeg skal lage det her i Italia? Blir det saften av to appelsiner og to sitroner samt skallet av en appelsin?? Jeg har smakt disse sitronpotetene i Hellas og det er utrolig godt, men har aldri laget det selv. Men det har jeg tenkt å forandre på ganske snart… 😉

  • Ja, med italienske sitroner kan du nok bruke to av dem, to appelsiner og skallet av en appelsin. Kan jo uansett være lurt å smake på sitronsaften først, hvis du får snurpemunn av en liten dråpe så er det nok best å øke appelsinmengden 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s