Sandouits me haloumi ke omeleta / Smørbrød med haloumiost og omelett

Smørbrød er ingen stor eller tradisjonell greie i Hellas, noe man også kan forstå av den bedårende omskrivingen av sandwich, sandouits. Så da jeg fant denne oppskriften i den greske avisen To Vima, tenkte jeg at jeg måtte videreformidle den. Haloumiosten er det greske alibiet her, selv den opprinnelig fra Kypros.
Jeg har gjort sandouits’ene litt annerledes og litt enklere enn avisen, som blant annet mener man må grille brødet innsmurt med en blanding av olivenolje, sennep, lime og chili. Det er sikkert godt, men det ble for ugresk for meg (eller kanskje jeg bare var for lat.) Men vil du så gjør det gjerne! To Vima nevner også at man kan ha litt pølse eller skinke i omeletten om man har smaken for det, og det kan det jo hende man har en gang i blant.
For øvrig hadde jeg glemt å kjøpe ruccolasalat da jeg tok mine bilder, men du vet jo uansett hvordan den ser ut.

  • ½ rødløk, finhakket
  • olivenolje til steking
  • 4 egg
  • 3 ss melk
  • salt, pepper
  • 100 gram haloumiost i skiver
  • 2 store brødskiver (4 små er også lov)
  • litt mild sennep
  • litt ruccola
  • 1 tomat i skiver
  • friske mynteblader

Stek løken blank og myk i olje. Pisk sammen egg og melk samt litt salt og pepper, og hell det over løken. Stek en tynn omelett.
Stek osteskivene raskt i litt olje, til de får farge.
Smør brødskivene med et tynt lag sennep.
Legg deretter ruccola, tomat, ost og omelett lagvis på skivene, og avslutt med et mynteblad eller to. Spis mens osten er varm.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-lG og trykk på knappen: Print

Advertisements

6 responses to “Sandouits me haloumi ke omeleta / Smørbrød med haloumiost og omelett

  1. Har fått helt dilla på haloumiost jeg, den passer jo til nesten alt:) Denne oppskriften skal definitivt prøves ut til lørdagslunsj!

  2. Vet du, jeg prøvde den i sommer, glemte bare å nevne det:) Utrolig godt, vi spise opp smitt og smule!

  3. For den som liker haloumi er vannmelon en klassisk kypriotisk kombinasjon. For oss som liker feta, er vannmelon, feta og mynte en helt fantastisk smakskombinasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s