Fasolakia me portokali ke manouri / Grønne bønner med appelsin og kremost

Dette er en luksusvariant av de grønne bønnene, en frisk salat som passer til både kjøtt og fisk, eller helt alene som en lett lunsj. Manouri er en mild, halvmyk og kremete ost med en anelse syrlighet, som ofte brukes sammen frukt enten det er snakk om søte omgivelser eller ikke. En hvilken som helst mild kremost går fint i denne oppskriften, for jeg regner i grunnen ikke med at du får tak i manouri. Norge er et u-land med tanke på greske oster.

  • 200 gr grønne bønner
  • 1 appelsin
  • 1 velvoksen, moden tomat, i biter
  • 1 liten rødløk, i strimler
  • 1 neve sorte oliven
  • 75-100 gram smuldret kremost
  • noen friske blader mynte eller peppermynte
  • Dressing:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, most/presset
  • salt, pepper

Kok bønnene i lettsaltet vann til de er møre, avkjøl i isvann.
Skrell appelsinen med en skarp kniv, slik at du også fjerner den hvite hinnen rundt appelsinkjøttet. Kutt frukten i biter, og ha dem i en salatbolle sammen med saften som jo uvegerlig renner ut. Tilsett bønnene, tomat, rødløk og oliven. Du er jo grei om du fjerner steinene fra olivenen før du tilsetter dem.
Ha olje, eddik og hvitløk samt et lite dryss salt og pepper i et glass med tett lokk, og rist sammen dressingen. Hell den over salaten og bland godt. Legg på ost og dryss mynte på toppen.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-lx og trykk på knappen: Print

Advertisements

4 responses to “Fasolakia me portokali ke manouri / Grønne bønner med appelsin og kremost

  1. Høres nydelig ut! Hva tror du om Snøfrisk, kan den være et brukbart alternativ til Manouri?

  2. min kjære venn… ville bare takke deg. hvis alle grekerne var så glad i Hellas som du er, ting skulle være så mye bedre… vi så på video i ellada pote then pethenei sammen med sønnen min! han ble glad og litt rørt …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s