Piperies me haloumi / Paprika med haloumiost

Jeg har dilla på den kypriotiske haloumiosten for tiden, og den kan heldigvis kjøpes i enkelte norske matbutikker. Oppskriften under inneholder ikke bare haloumi, men også andre godsaker som bakt paprika og olivenpuré. Det blir en nokså stor porsjon puré, så du har masse igjen til annet bruk. Resultatet av denne miksen av salt ost, søtlig paprika og olivenpasta som smaker, vel, oliven selvsagt, og hvitløk, er helt himmelsk.

 • 2 paprika, de største du finner
 • litt olivenolje til pensling og steking
 • 1 haloumi (ca 200 gram)
 • olivenpuré, se under
 • 8 tannstikker

Del paprikaene i to på langs, og fjern frø og stilkfeste. Pensle dem med olivenolje, og stek dem v 220 grader i en halvtime. De blir brunprikkede og fæle, men det er akkurat som det skal være. Ta dem ut av ovnen og legg dem i en plastpose en fem minutter, etterpå er det tynne skinnet enkelt å fjerne.
Del paprikaene i to på langs igjen, og smør dem tynt med olivenpuré, se oppskriften under.
Skjær haloumiosten i åtte biter, som du steker raskt i litt olje i panna. Legg en bit ost på hver paprika, rull sammen og fest med en tannstikke. Spis mens osten er varm.

Du kan også kjøpe hermetisk paprika, som du skyller og legger mellom noen lag kjøkkenpapir noen minutter, slik at den ikke er så våt, og kjøpe ferdig olivenpuré (også kalt tapenade) på butikker med godt utvalg i den slags mat. Meny pleier for øvrig ha både haloumi og olivenpuré/tapenade.

Olivenpuré:

 • 2,5 dl sorte oliven
 • 2 fedd hvitløk
 • 3 ts olivenolje
 • pepper

Fjern steinene fra olivenene. Kjør alt unntatt pepper i en food-prosessor, smak til med pepper til slutt. La pureen stå i minst et par timer for å utvikle smak, om du har tid. Den holder seg en evighet på tett glass.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-i3 og trykk på knappen: Print

Reklamer

3 responses to “Piperies me haloumi / Paprika med haloumiost

 1. Høres bare helt utrolig godt ut, både haloumiost og tapenade er skikkelig digg:) Har du forresten prøvd å ha etpar ansjosfilèter i tapenaden? Det gir en fantastisk smak!

 2. Enig, det er herlige ingredienser!
  Jeg bruker ikke ansjos i akkurat denne olivenpuréen, for haloumien er såpass salt, og det er jo ansjos også. Men her er en oppskrift _med_ ansjos: https://godgreskmat.wordpress.com/2010/10/04/mezedakia/

 3. for en flott blogg! Takk for olviven tips. Jeg tror jeg må prøve å lage noe av dette når jeg kommer hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s