Chirino me verikoka / Svinekjøtt med aprikos

Det går mot slutten av aprikossesongen, og jeg har noe svinekjøtt jeg må få brukt opp. Og de to ingrediensene går så godt sammen.  Så her er en original og lettlaget gresk rett med rosmarin, aprikoser og appelsinsaft i lykkelig følge med svinekjøttet.
Rosmarin gror vilt i Hellas og hele middelhavsområdet for den saks skyld, og plantene kan bli opptil to meter høye. Det greske navnet, dendrolivano, avspeiler dette, direkte oversatt betyr det tre fra Libanon. Et lite tips til slutt: skulle du ha noen rosmarinkvaster i heimen neste gang du griller, legg dem oppå grillkullet, så får kjøttet en deilig aroma.

  • 2 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 stor gulrot, i småbiter
  • 400 gram biter av f.eks koteletter, skinkebiff
  • 4  friske aprikoser
  • 1,5 dl ferskpresset appelsinsaft (ev. appelsinjuice)
  • 1/2 ts finhakket, tørket rosmarin
  • salt, pepper

Varm olivenoljen i en vid gryte, og stek rødløk og gulrot på svak varme til det mykner. Ha oppi kjøttet, salt og pepper og stek et par minutter til. Hakk halvparten av aprikosene, og ha dem oppi gryta sammen med appelsinsaft og rosmarin. Småkok uten lokk til kjøtt og gulrot er klart, det tar bare 4 -5 minutter. Ha oppi resten av aprikosene, som du har skåret i båter, varm opp. Smak om du trenger mer salt og pepper.
Til dette synes jeg det er godt med ovnsbakte poteter og litt salatgrønt.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-hW og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s